Степана Бандери, 2 33028 Рiвне
РОВКП ВКГ Рівнеоблводоканал +380362400200 +380362266655 +380362267444 0 800-219-218 0 800-219-218 +380985419703 +380734872177 info@vodarivne.com
Рівненське обласне виробниче<br>комунальне підприємство<br>водопровідно-каналізаційного господарства
Рівненське обласне виробниче
комунальне підприємство
водопровідно-каналізаційного господарства
“Рівнеоблводоканал”
Про підприємство

«Рівнеоблводоканал» робить усе, аби до завтра відновити водопостачання в Квасилові



1 Лютого 2019 року

Сьогодні, 1 лютого, через нічне пошкодження водопроводу в районі вулиці Хутірської у Рівному, залишилися без води кілька приватних будинків у районі Нового двору та частина мешканців селища Квасилова. Від самого ранку на місці пориву працюють одразу дві аварійні бригади РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал», а мешканцям селища організували підвіз питної води.  На підприємстві запевняють: роблять усе, аби водопостачання відновити якнайшвидше.

— Ця ділянка водопроводу досить проблемна, — говорить головний інженер підприємства «Рівнеоблводоканал» Андрій Грухаль. — Попри свій вік (вже майже 40 років), вона ще й зроблена з різних частин труб - металевих та залізобетонних. Ускладнює ситуацію і те, що прокладена ця ділянка водопроводу через болотисту місцевість, що негативно впливає на її стан. Крім того, коли іде нерівномірне використання води, виникають вібрації, від яких зношені з’єднання водопроводу можуть ламатися. Що, власне, і сталося.

До слова, пориви на цій ділянці водопроводу стаються вже не вперше. На початку січня працівники «Рівнеоблводоканалу» вже проводили ремонтні робити, про що заздалегідь попередили споживачів. А перед Різдвом виникло ще одне пошкодження. Аби максимально оперативно вирішити проблему, аварійні бригади водоканалу тоді працювали цілодобово. Навіть в святкові дні. На час робіт, де це було можливо, частину мешканців Квасилова перепідключили до іншого - Новомильського водопроводу. Тож без води були лише ті, хто живе вище четвертого поверху. Для решти - спецавтомобілі Рівнеоблводоканалу підвозили питну воду за їхніми заявками. Подібна ситуація, каже пан Грухаль, і сьогодні.

— Проблемним є і те, що, як минулого разу, так і зараз, до пошкодженої ділянки нам доводиться добиратися через приватну територію, - каже головний інженер підприємства. — Під’їзних шляхів, які зазначені на генплані, там просто немає. Відновити водопостачання плануємо вже сьогодні. Однак, з огляду на складність робіт, не виключено, що доведеться працювати і вночі.

Поки бригади «Рівнеоблводоканлу» працюють над усуненням пошкодження, два спецавтомобілі із питною водою із самого ранку стоять у Квасилові в районі магазинів «Настуся» та «Мавка». Підвозитимуть воду після ремонту, оскільки через його складність, перший час з кранів може текти брудна вода. Заявки на підвезення питної води підприємство приймає за номером телефону 26-74-44. 

Надалі ж, аби не виникало подібних аварійних ситуацій, Рівнеоблводоканал планує повністю замінити цю проблемну ділянку водопроводу. 

— Поставимо поліетиленові труби, які більш стійкі до агресивного середовища. У даному випадку — болотистої місцевості. Частину водопроводу – 300 метрів, ми замінили дещо раніше. Залишилось ще приблизно 350 метрів. Необхідні для цього матеріали вже є. Тож чекаємо сприятливих погодних умов, аби приступити до роботи, — підсумував пан Грухаль.

Надiслати

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: