Степана Бандери, 2 33028 Рiвне
РОВКП ВКГ Рівнеоблводоканал +380362400200 +380362266655 +380362267444 0 800-219-218 0 800-219-218 +380985419703 +380734872177 info@vodarivne.com
Рівненське обласне виробниче<br>комунальне підприємство<br>водопровідно-каналізаційного господарства
Рівненське обласне виробниче
комунальне підприємство
водопровідно-каналізаційного господарства
“Рівнеоблводоканал”
Про підприємство

Щоб не залило фекаліями: працівники «Рівнеоблводоканалу» розкопали частину тротуару на вулиці Дубенській



5 Лютого 2019 року

Наступні кілька днів рівняни, які ходитимуть по вулиці Дубенській в районі в районі будинку №4 поблизу КПП військової частини, відчуватимуть певні незручності. Працівники «Рівнеоблводоканалу» сьогодні планують зняти там частину асфальтного покриття тротуару і розкопати ділянку пішохідної зони. На підприємстві запевняють, що такий захід є вимушеним і якщо не провести ремонтні роботи каналізаційної мережі там зараз, то наслідки можуть бути значно гіршими.

— У тому районі Рівного забудова ще польських часів. Тоді ж і прокладалась каналізаційна мережа, яка вже кілька разів відпрацювала свій термін експлуатації, - пояснює начальник служби каналізаційного господарства підприємства «Рівнеоблводоканал» Андрій Чегодаєв. — З  часом, під дією газової корозії, верхня частина каналізаційної мережі зруйнувалася. Ми це вчасно виявили і вирішили замінити частину аварійної труби, завівши в неї нову, але меншу за діаметром.

Ремонтники збираються зняти асфальтне покриття на ділянці до 20 метрів. На водоканалі кажуть, якби не особливості місцевості, можна було б обійтися без цього, використавши установку направленого буріння. Однак саме там це технічно не можливо.


— Там щільна забудова, ростуть дерева і найгірше те, що пролягають комунікації зв’язку. У тому числі й військові. Тому вимушені проводити роботи лише у такий спосіб. Якщо їх не провести зараз, то від витоків може повністю зруйнуватися асфальтне покриття не лише тротуару, а й проїжджої частини. А головне – виникне проблема із транспортуванням каналізаційних стоків з будинків № 4 та 5 на вулиці Дубенській та військової частини, — додав пан Чегодаєв.


Роботи триватимуть до кінця тижня. Хоча працівники «Рівнеоблводоканалу» планують завершити їх раніше. Після цього обіцяють розкопане місце вирівняти та засипати щебенем. Оскільки на водопостачальному підприємстві немає ні повноважень, ні технічних засобів для проведення асфальтування, заявку на це, одразу після завершення ремонту подадуть до відділу капітального будівництва. А ще додають: жодних незручностей, пов’язаних із каналізацією, на час ремонтних робіт споживачі підприємства не відчуватимуть.

Надiслати

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: