Степана Бандери, 2 33028 Рiвне
РОВКП ВКГ Рівнеоблводоканал +380362400200 +380362266655 +380362267444 0 800-219-218 0 800-219-218 +380985419703 +380734872177 info@vodarivne.com
Рівненське обласне виробниче<br>комунальне підприємство<br>водопровідно-каналізаційного господарства
Рівненське обласне виробниче
комунальне підприємство
водопровідно-каналізаційного господарства
“Рівнеоблводоканал”
Про підприємство

Працівники «Рівнеоблводоканалу» пояснили, чому періодично підтоплює підвал будинку по вул. Київській, 44



20 Червня 2019 року

Головний інженер підприємства Андрій Грухаль на зустрічі із представниками ОСББ

Проблема у будинку існує вже давно. Щоправда, останнім часом такі неприємні випадки почастішали. І питання не лише у мережах водовідведення, а й у свідомості самих мешканців багатоповерхівки, які викидають у каналізацію що попало. Як наслідок – труби забиваються і підвальне приміщення підтоплює. 

Керівництво ОСББ нарікає, що каналізація у будинку на вулиці Київській, 44, забивається ледь не кожен рік. Тож кожного разу доводиться викликати аварійну бригаду водоканалу, яка прочищає каналізацію і постійно відкачувати воду з підвалу. Попри це такі роботи дають лише тимчасовий ефект.

— Проблема у тому, що будинок не має гідроізоляції. Якби вона у них була зроблена, таких ситуацій не виникало би, — пояснює головний інженер «Рівнеоблводоканалу» Андрій Грухаль, який особисто сьогодні виїжджав на місце. — Окрім того, мешканці будинку викидають у стік різні відходи, які не відносяться до господарсько-побутової каналізації. Відтак, труби періодично забиваються. Ми вже неодноразово з цього приводу проводили бесіди із керівництвом ОСББ та мешканцями будинку, однак ефекту це не дає. Тож доводиться кожного разу їздити та чистити каналізаційну мережу.

За словами пана Грухаля, нарікання керівництва ОСББ на те, що водоканал мав би проводити чистку труб хоча б раз у рік — безпідставні. Річ в тім, що жодних подібних нормативів не існує. Однак, навіть попри це працівники підприємства періодично проводять плановий огляд мереж та за необхідності або за зверненням  мешканців ОСББ проводять чистку каналізаційного колектору.

— На момент останнього огляду, жодних проблем там не виявили. Тому і проводити чистку потреби не було. Вирішенням цієї проблеми могла б стати гідроізоляція будинку і усвідомлення мешканцями, що можна викидати у господарсько-побутову каналізацію, а що ні, — підсумував пан Грухаль.

Нагадаємо, тарифи на послуги водопостачання та водовідведення для споживачів «Рівнеоблводоканалу» зросли з 1 червня, але нові платіжки отримають не всі.

Надiслати

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: