Степана Бандери, 2 33028 Рiвне
РОВКП ВКГ Рівнеоблводоканал +380362400200 +380362266655 +380362267444 0 800-219-218 0 800-219-218 +380985419703 +380734872177 info@vodarivne.com
Рівненське обласне виробниче<br>комунальне підприємство<br>водопровідно-каналізаційного господарства
Рівненське обласне виробниче
комунальне підприємство
водопровідно-каналізаційного господарства
“Рівнеоблводоканал”
Про підприємство

Отримали платіжку, а в ній зайві «куб-два», які не співпадають із тим, що на вашому водолічильнику?



13 Травня 2022 року

Ні, це не помилка працівників нашого абонвідділу. Це означає, що ви подали свої показники не в останній день місяця. А ми, привели їх до загального розрахункового періоду за місяць. 

Як відбувається таке нарахування?

До прикладу, ви подали показники свого лічильника 20 числа. Тобто, до кінця місяця залишається ще 10 днів. Воду вам ніхто не перекривав, тож ви продовжуєте нею користуватися, як і раніше. Тому ми до показника вашого лічильника додали середньодобове використання води, спрогнозувавши її приблизну кількість на останній день місяця. Таким чином, і виникли, так звані, «зайві куби» у платіжках.

Якщо я подав показники лічильника і до кінця місяця більше не користувався водою, а за зайві куби, які мені нарахували, все одно заплатив?

Оплачені вами «куби» нікуди не діваються і ви зможете їх використати у будь-який момент. 

Для чого це робиться?

Законодавець передбачив спеціальну «Методику розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг». Відповідно до неї обрахунок має проводитися в останній день календарного місяця. Тому ми приводимо цей процес у відповідність до вимог чинного законодавства. 

Окрім того, це дозволить зменшити фінансове навантаження на мешканців багатоквартирних будинків за рахунок зменшення небалансу, що виникав між поданими показниками лічильників у різні дні і загальною кількістю води, що була подана до будинку. Адже його плату доведеться розподіляти між всіма мешканцями будинку.

Як довго триватимуть нарахування таких «зайвих кубів»?

Цей процес тимчасовий і носить виключно індивідуальний характер. Щойно ви почнете подавати показники свого  лічильника в останній день календарного місяця, нарахування «додаткових кубів» припиняться.

Підписуйтесь на нашу сторінку у  Facebook та наш телеграм-канал, щоб оперативно отримувати важливі новини підприємства.    

Надiслати

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: