Степана Бандери, 2 33028 Рiвне
РОВКП ВКГ Рівнеоблводоканал +380362400200 +380362266655 +380362267444 0 800-219-218 0 800-219-218 +380985419703 +380734872177 info@vodarivne.com
Рівненське обласне виробниче<br>комунальне підприємство<br>водопровідно-каналізаційного господарства
Рівненське обласне виробниче
комунальне підприємство
водопровідно-каналізаційного господарства
“Рівнеоблводоканал”
Про підприємство

Майстер Рівнеоблводоканалу збирає екологічний мед просто у себе на подвір’ї



28 Вересня 2022 року

Продовжуємо знайомити вас із нашими працівниками та їх цікавими захопленнями. Сьогодні героєм нашої рубрики є Олег Оліферук, який працює у Рівнеоблводоканалі вже понад два десятки років.

Одразу після закінчення Рівненського державного технічного університету (тепер НУВГП), де навчався за спеціальністю водопостачання та водовідведення, раціональне використання та охорона водних ресурсів, Олег прийшов працювати на наше підприємство майстром. Спочатку в службі каналізаційного господарства, пізніше у диспетчерській службі, а з 2020-го року і по цей час працює в службі головного механіка майстром дільниці з обслуговування установки направленого буріння.

А у вільний від роботи час Олег займається бджільництвом. Але не звичайним, а лісовим. Пригадує, як вперше на Поліссі побачив чоловіка, який оглядав борть (вулик в колоді на дереві в лісі). Розговорилися, чоловік розповів про особливості такого бджільництва. Згодом Олег знайшов спеціалізовану літературу та спробував сам займатися бджільництвом.



Чоловік, коли говорить про своє захоплення, помітно скромничає.  Каже, що за два роки обзавівся лише трьома стаціонарними вуликами та чотирма вуликами-колодами (борті), які встановив на подвір’ї свого приватного обійстя. 

— Звичайно ж складніше розводити бджіл у бортях. Не те середовище. У вуликах можна у будь-який час дістати мед кілька разів на рік, перевірити бджолину сім'ю чи все добре. У бортях же навпаки - один раз на рік,  наприкінці літа. Але в бортях мед вважається екологічнішим і смачнішим, бо не використовується промислова рамка з воском, на яку бджоли приносять мед, а віск природний, - ділиться особливостями свого захоплення Олег Оліферук.

Олег не приховує, що йому ще бракує досвіду, бо лише вчитися. Попри це, для його сім'ї, мед завжди є. Та й борті на подвір’ї ще й в якості декорацій непогано виглядають. 

Підписуйтесь на нашу сторінку у  Facebook та наш телеграм-канал, щоб оперативно отримувати важливі новини підприємства.   

Надiслати

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: