Степана Бандери, 2 33028 Рiвне
РОВКП ВКГ Рівнеоблводоканал +380362400200 +380362266655 +380362267444 0 800-219-218 0 800-219-218 +380985419703 +380734872177 info@vodarivne.com
Рівненське обласне виробниче<br>комунальне підприємство<br>водопровідно-каналізаційного господарства
Рівненське обласне виробниче
комунальне підприємство
водопровідно-каналізаційного господарства
“Рівнеоблводоканал”
Про підприємство

І домашні улюбленці, і «безкоштовні косметологи»: працівниця Рівнеоблводоканалу розводить вдома гігантських равликів



20 Жовтня 2022 року

Продовжуємо знайомити вас із нашими працівниками та їх цікавими захопленнями. Сьогодні розкажемо про Антоніну Швець, яка працює в проектному відділі сертифікованим інженером-проектантом Рівнеоблводоканалу вже майже десять років.

Перебуваючи в декретній відпустці, жінка почала займатися розведенням равликів ахатинів в косметичних цілях (равликовий масаж). Адже слиз африканських равликів містить колаген, алантоїн, натуральні антибіотики – бактеріофаги, які захищають шкіру від патогенних бактерій і паразитів. А натуральні вітаміни А, В, С, Е та лектини (білкові «липучки», які склеюють бактеріальні клітини), що містяться в слизі, очищають шкіру та борються навіть з пухлиноподібними клітинами.

Окрім того, медично доведено, що слиз равликів (ахатин) не тільки допомагає у догляді за шкірою,  а й сприяє розсмоктуванню рубців, шрамів та прибирає зморшки.

Антоніна Швець пригадує, що перших своїх равликів взяла «за шоколадку» по оголошенню:

— Це були три равлика, яким було близько року. Зараз найбільший мій ахатин, якому вже 4 роки, має мушлю розміром 13 см, а коли випростається, то стає завдовшки 20 см. Таким чином, весь цей час я маю вдома власних «безкоштовних косметологів.

Равлики відкладають яйця кожні три місяці. Перший виводок налічував аж 35 ахатинів, тому їх власниця вдома організувала цілу міні–ферму. А коли молодняку виповнилося два місяці, Антоніна роздала равликів друзям і знайомим.

— В їжі ахатини не вибагливі, — продовжує наша співрозмовниця. — Єдина вимога — ніяких нітратів, які вони дуже відчувають. Тому ніколи не беру для них несезонні овочі з магазину.  Але у мене із цим проблем немає, бо маю власний город. Тож влітку даю їм огірки та зелень, а зимою їдять гарбуз. А ще вони люблять вівсянку. І обов‘язково їм треба давати кальцій, якого багато ніколи не буває. Для цього може підійти навіть подрібнена шкаралупа від яєць. 

Доглядати за равликами Тоні допомагають її діти. Каже, малеча дуже любить їх купати. Та й чоловік Роман, який теж працює на Рівнеоблводоканалі начальником диспетчерської служби, каже, що це чудовий спосіб залучити дітей до домашніх справ, привити любов до живих істот та змалечку привчити до відповідальності.

Підписуйтесь на нашу сторінку у  Facebook та наш телеграм-канал, щоб оперативно отримувати важливі новини підприємства.  

 

Надiслати

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: