Степана Бандери, 2 33028 Рiвне
РОВКП ВКГ Рівнеоблводоканал +380362400200 +380362266655 +380362267444 0 800-219-218 0 800-219-218 +380985419703 +380734872177 info@vodarivne.com
Рівненське обласне виробниче<br>комунальне підприємство<br>водопровідно-каналізаційного господарства
Рівненське обласне виробниче
комунальне підприємство
водопровідно-каналізаційного господарства
“Рівнеоблводоканал”
Про підприємство

Енергозбереження на Рівнеоблводоканалі є пріоритетним



29 Вересня 2014 року

   Електричні лампи пережили уже четверте покоління - від ламп розжарювання, люмінесцентних, енергозберігаючих до сучасних світлодіодних. Курс на запровадження нововведень тримає  і Рівнеоблводоканал. Серед заходів, спрямованих на зменшення енергозатрат на підприємстві, є заміна ламп розжарювання на сучасні енергозберігаючі. Як розповів головний енергетик водоканалу Віктор Годебський, поступова заміна старих зразків на сучасні – це вимушений та виправданий  крок, адже неекономні лампи розжарювання з обігу поступово виходять, а отже необхідно переходити на сучасні європейські зразки.  Він відмітив, що на сьогоднішній день на підприємстві використовується  щонайменше 1500 світлоточок. Повністю замінено лампи вуличних ліхтарів на водозабірному майданчику «Новий Двір» та частині його виробничих приміщень . З  2013 року територія водоканалу по вул. Ст. Бандери, 2 освітлюється  вже світлодіодними лампами. В адміністративному приміщенні  замінено старі лампи на нові в робочих кабінетах, кабінеті директора, коридорах та частково в приміщеннях водопровідного господарства. Головний енергетик додав, що розпочато встановлення світильника й у приймальній камері КНС-9. Проте ця операція має певні особливості, адже середовище в камері через специфічні випаровування є агресивним. Тому ведеться спостереження за роботою встановленого LED- світильника. Лампи розжарювання, що застосовувалися тут раніше, швидко виходили з ладу та використовувалися у великій кількості. Віктор Годебський запевняє, що економія від заміни ламп старого зразку на енергозберігаючі при однаковому енергопотоці становитиме до 80%.
   Директор підприємства Андрій Карауш впевнений, що кроки з енергозбереження є необхідними, тому темпи переходу на європейський стиль виробництва будуть лише нарощуватися. Так, з початку року на підприємстві був проведений енергоаудит, відбулася конференція-нарада з питань енергозбереження, енергоефективності і енергозабезпечення. Рівнеоблводоканал є активним учасником тематичних заходів. На сьогодні більше 10% усіх ламп на водоканалі – це пристрої лише нового покоління. За декілька днів КНС-4 повністю перейде на енергозберігаючі лампи, а КНС-10 уже зменшує використання ламп розжарювання. Економія коштів підприємства  при застосування енергозберігаючих ламп нині на водоканалі складає  2 052 кВт/міс.
                                                                                                                                                                                      Інформаційний відділ

Надiслати

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: