Степана Бандери, 2 33028 Рiвне
РОВКП ВКГ Рівнеоблводоканал +380362400200 +380362266655 +380362267444 0 800-219-218 0 800-219-218 +380985419703 +380734872177 info@vodarivne.com
Рівненське обласне виробниче<br>комунальне підприємство<br>водопровідно-каналізаційного господарства
Рівненське обласне виробниче
комунальне підприємство
водопровідно-каналізаційного господарства
“Рівнеоблводоканал”
Про підприємство

На базі Рівнеоблводоканалу відбувся семінар – круглий стіл представників водопровідно-каналізаційного господарства області, НУВГП, Рівненської обласної ради та Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та енергоефективності РОДА



24 Листопада 2014 року

   За останніх декілька років подібний захід на Рівненщині проводиться вперше, присутні обговорювали наболілі проблеми галузі та шляхи їх вирішення.

   Сьогодні у Рівненській області працює 24 водоканали, 11 з них знаходяться в містах, решта – в селищах міського типу та в менших населених пунктах. Коли все добре, робота цих підприємств залишається поза увагою і, навпаки, привертає загальне обурення, коли з’являються збої, - зауважив заступник голови ОДА Тарас Пустовіт. –  Отож, ми зібралися для того, щоб керівники водоканалів могли поспілкуватися, поділитися набутим досвідом і одночасно отримати необхідну допомогу.

   Присутні детально зупинилися на обговоренні  тарифів на послуги водопостачання і водовідведення. Міський голова Володимир Хомко наголосив, що  проведення подібного заходу  особливо актуально для малих водоканалів та зазначив, що абсолютно всі водоканали в Україні були збитковими підприємствами через непродуману тарифну політику держави. Міський голова вважає, що встановлення однакового тарифу для всіх водоканалів – це помилка,а  нещодавнє підвищення тарифів майже вдвічі суттєво не вплине на ситуацію. Щоб водоканал працював ефективно, потрібні щорічні фінансування у сумі, не меншій, як чотири мільярди євро, тоді як населення має змогу платити за послуги водопостачання не більше 4% від своїх доходів. Особлива проблема нашого міста – водовідведення. Мер Рівного зауважив, що колектору на очисних спорудах Рівнеазоту, яким користуємось досі, вже понад сорок років, тому Рівному необхідно шукати інвестора і будувати сучасні очисні споруди в самому місті.

   А керівник Рівнеоблводоканалу Андрій Карауш бачить найбільш прийнятним для споживачів – встановлення водолічильників, що дозволить економити на воді. А для підприємств, у свою чергу, надзвичайно важливо ефективно використовувати отримані кошти.

   Фахівці  Національного університету водного господарства та природокористування презентували цілий  список власних наукових розробок.Особливу увагу радили звернути на рівень заліза у воді, який залишається досить високим у окремих районах області. Так, професор, завідувач кафедри водопостачання і бурової справи, доктор технічних наук Валерій Орлов, завідувач кафедри міського господарства, доктор технічних наук, професор Олександр Ткачук, в.о. завідувача кафедри теплогазопостачання, вентиляції та санітарної техніки, кандидат технічних наук, доцент Микола Кізєєв, завідувач кафедри автоматизації, електротехнічних та комп’ютерно-інтегрованих технологій, доктор технічних наук, професор Володимир Древецький зауважили, що для вирішення проблем господарства  варто ширше використовувати розроблені в університеті  новації та проекти, що значно спростить експлуатацію очисних споруд, вплине на ефективніше їх використання, дозволить оптимізувати системи подачі і розподілу води населених пунктів, автоматизувати процеси водопостачання та водовідведення міських водоканалів, перейняти цінний досвід використання коштів міжнародних фінансових установ.

   Директор Рівнеоблводоканалу Андрій Карауш наголосив, що послуги водопостачання та водовідведення напряму залежать від модернізації підприємства та виразив надію, що з подачі науковців та за підтримки влади підприємство зможе більш активно впроваджувати ефективні сучасні розробки, що поступово виведе рівненський водоканал  на світовий рівень.

  Насамкінець учасники «круглого столу» виїхали на огляд об’єктів Рівневодоканалу - каналізаційну насосну станцію №3, що знаходиться на вул. Набережній, та комплекс водоочисних споруд «Горбаківсько-Гориньградського водозабору», що у с. Горбаків Гощанського району.

Фото

 

Інформаційний відділ

Надiслати

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: