Степана Бандери, 2 33028 Рiвне
РОВКП ВКГ Рівнеоблводоканал +380362400200 +380362266655 +380362267444 0 800-219-218 0 800-219-218 +380985419703 +380734872177 info@vodarivne.com
Рівненське обласне виробниче<br>комунальне підприємство<br>водопровідно-каналізаційного господарства
Рівненське обласне виробниче
комунальне підприємство
водопровідно-каналізаційного господарства
“Рівнеоблводоканал”
Про підприємство

На «Рівнеоблводоканалі» успішно впроваджують сучасні технології енергозбереження



8 Вересня 2017 року

7-8 вересня на виставковому майданчику ТОВ «Рівнетеплоенерго» відбувається ІІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Сучасність. Енергозбереження. Технології (СЕТ-2017)». Власне обладнання презентують понад 50 учасників з України, представництв закордонних фірм-виробників з Литви, Данії, Польщі. Уже втретє РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» бере участь у даній виставці і щороку презентує ефективні та нові проекти.

Цьогорічною новинкою «Рівнеоблводоканалу» стало композиційне паливо — як альтернативна дорогому газу. Директор РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» Андрій Карауш наголосив, що в сучасних реаліях питання енергоефективності є одним із найбільш актуальних для підприємства.

— Ми вивчаємо вітчизняний і закордонний досвід з цього питання і впроваджуємо інноваційні рішення, які дозволять ефективно опалювати наші виробничі приміщення, — розповідає Андрій Карауш. — Одне з останніх рішень — це виробництво композиційного палива. В його основі — механічна суміш горючих речовин: 60% зневоднених осадів стічних вод та 40% деревинної тріски, яку отримуємо в результаті очищення зон санітарної охорони об’єктів водопостачання та водовідведення підприємства. Зразки компонентів композиційного палива ми направляли на дослідження в Інститут технічної теплофізики НАН України і отримали досить хороші результати.

Щоб отримувати деревинну тріску для виробництва палива, на підприємстві придбали деревоподрібнювальну машину дискового типу PL-160, яку і презентували під час спеціалізованої виставки.

 


— Дана машина мобільна, вона працює на базі трактора МТЗ-80, — розповідає головний механік підприємства Віктор Бондарук. — Вона призначена для подрібнення відходів деревини та деревообробки діаметром до 160 мм.
На підприємстві планують почати використовувати дане паливо для опалювання приміщень уже цієї зими.
Окрім того, гості виставки змогли побачити й інші не менш вагомі досягнення РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал». Зокрема, ознайомитися з електротехнічною лабораторією, працівники якої проводять спеціальні вимірювання і оперативно встановлюють, чи придатне обладнання для подальшої роботи. Лабораторія оснащена сучасною вимірювальною та обчислювальною технікою, яку охочі могли побачити під час виставки.

Також гості могли ознайомитися із роботою майстерні з ремонту насосного обладнання «Рівнеоблводоканалу», яка сертифікована ТОВ «Грундфос Україна» як сервісний центр.

Адже усе насосне обладнання компанії «Грундфос Україна» є енергоефективним.

Із цікавістю відвідувачі міжнародної виставки розпитували про роботу трасопошукової системи та металошукача C.Scope.

— Це обладнання дозволяє визначити, як саме і де проходить трубопровід, а металошукач застосовується для пошуку прихованих люків, — розповідає головний метролог підприємства Іван Крук.
Також відвідувачі мали змогу побачити портативний акустичний рівнемір для артезіанських свердловин «Аква-01», який використовується для вимірювання статичного та динамічного рівнів води в свердловинах, і корелятор MicroCorr Touch, що складається із системи пристроїв, яка швидко виявляє витоки на трубопроводах.
Багато відвідувачів звернули увагу на роботу програми геоінформаційної системи «Рівне», яка успішно працює на підприємстві уже понад 5 років.
— Це спеціальна комп’ютерна програма, яка містить інформацію про усю водопровідну та каналізаційну мережу, — наголошує  інженер 1-ї категорії ГІС «Рівне» диспетчерської служби РОВКП ВКГ  «Рівнеоблводоканалу» Тетяна Іванюк. — Відтак працівники підприємства можуть оперативно і швидко зорієнтуватися, який саме водопровід і якого діаметру пролягає на тій чи іншій ділянці вулиці.

Міський голова Рівного Володимир Хомко задоволений, що така програма успішно працює на «Рівнеоблводоканалі»:
— Коли я очолював підприємство, то тільки мріяв про таке. А нині ця система втілена в життя, і це значно покращує швидкість та якість ремонтних робіт, культуру експлуатації мереж а в результаті — надійність постачання води.
Серед гостей, які відвідали стенд підприємства, був і голова Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко, який наголосив, що «Рівнеоблводоканал» — це одне із найуспішніших підприємств області, яке щоденною працею забезпечує надійне водопостачання для мешканців області.

Надiслати

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: