Степана Бандери, 2 33028 Рiвне
РОВКП ВКГ Рівнеоблводоканал +380362400200 +380362266655 +380362267444 0 800-219-218 0 800-219-218 +380985419703 +380734872177 info@vodarivne.com
Рівненське обласне виробниче<br>комунальне підприємство<br>водопровідно-каналізаційного господарства
Рівненське обласне виробниче
комунальне підприємство
водопровідно-каналізаційного господарства
“Рівнеоблводоканал”
Про підприємство

Пріоритетом роботи Рівнеоблводоканалу були і залишаються безпечні умови праці людей Саме тому днями представники підприємства взяли участь у черговому семінарі з охорони праці.



2 Червня 2014 року

   Саме тому днями представники підприємства взяли участь у черговому семінарі з охорони праці.(фото) Ініціатором його проведення  стало територіальне управління Держгірпромнагляду у Рівненській області. Семінар відбувався в рамках інформаційно-консультативної роботи щодо безпечного виконання газонебезпечних робіт. Навчання відбувалося на території майданчику «Новий Двір» у Рівному. Відомо, що для усунення пошкоджень на водопровідно-каналізаційних мережах частіше всього спочатку необхідно спуститися у колодязь, аби проаналізувати причину аварій та забезпечити подальше виконання ремонтних або профілактичних робіт. Саме ця ділянка і є особливо небезпечною через скупчення отруйних газів у повітряному середовищі в колодязі.

   Як повідомила начальник відділу охорони праці Рівнеоблводоканалу Наталія Соболєва  ( на фото в центрі),  у семінарі взяли участь 36 представників із 18-ти комунальних підприємств області. Це Рівнеоблводоканал,  «Міськводоканал» із Дубровиці,  КП «Екосервіс» із Сарн, КП Клесівводо-канал», КП «Аква» із Володимирця, КП «Рокитневодоканал»,  КП «Березневодоканал», КП «Костопільводоканал», ТзОВ «Хмизи-Сервіс» із Костополя,  Демидівське ВУЖКГ,  КП «Дубноводоканал»,  ДКП «Комунальник» із Смиги, КП «Міськводоканал» із Радивилова, Острозьке КП «Водоканал», КП «Здолбунівводоканал», КП «Корецьжитловодоканал», ПП «Шубків Сервіс» із Рівненського району,  ДП «Комунсервіс-Зоря» із Рівненського району та Управління ЖКГ виконкому Рівненської міськради.

   У своєму виступі головний державний інспектор з охорони праці Управління держгірпромнагляду у Рівненській області Ольга Жуковська  озвучила  статистичні дані про нещасні випадки при виконанні газонебезпечних  робіт по регіону та загалом по галузі за 2013 рік. (фото)  , зауваживши, що нещасні випадки, як правило, посилюються і через людський фактор. Адже перше, що робить свідок нещасного випадку, це кидається на допомогу. Емоційно присутні відреагували на виступ  головного інженера Здолбунівводоканалу, який продемонстрував принцип роботи спеціальної шахтерської лампи «ЛБВК», що призначена визначати наявність/відсутність небезпечної  концентрації шкідливих речовин у повітрі колодязя. Традиційний пристрій здобув чималу прихильність багатьох керівників комунальних підприємств (фото)

   Проте у Наталі Соболєвої  своя суб’єктивна думка щодо переваг і недоліків саме цієї лампи. На Рівненському водоканалі використовуються інші прилади – газоаналізатори «Дозор-С-М» (фото). Цей пристрій оснований на показах забруднення повітряного середовища, тоді, як вищезгаданий пристрій дозволяє оцінювати безпечність повітря  за інтенсивністю та кольором полум’я ліхтаря.

    Із навчальної класної кімнати учасники семінару перейшли на навчальний полігон (фото), де представниками служби водопровідних мереж Рівнеоблводоканалу було продемонстровано підготовку та проведення пошукових робіт в  імітованому водопровідному колодязі. Троє робітників під наглядом майстра працювали біля колодязя. Спускання в колодязь відбувалося з обов’язковим кріпленням, страхуванням та спостереженням. Така бригада, як  правило, складається із 4-х чоловік (фото).  Особливість таких робіт полягає і в їх тривалості. До прикладу, знаходитися в колодязі допустимо не більше 30 хв., а перерва має бути не меншою. аніж півгодини.

 Робітниками водоканалу було також продемонстровано роботу з протигазами «ПШ-1» (фото). Пристрій далеко недешевий (10 тис грн.), проте його використання вкрай необхідне при неможливому очищенні отруйного повітря в колодязях, адже саме завдяки такому протигазу  там можна виконувати необхідні роботи.

   Підсумував проведений семінар та виказав надію на його корисність  т.в.о. начальника Територіального управління держгірпромнагляду у Рівненській області Іван Онищук (фото).

   Учасники  семінару  обмінялися думками з приводу побаченого та почутого, а також сфотографувалися на пам’ять (фото)

    Звісно, життя не  втиснути в рамки приписів та розпоряджень. Але є беззаперечне правило: поінформований - а отже захищений.

                                                                                                                                 Інформаційний відділ

Надiслати

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: