Степана Бандери, 2 33028 Рiвне
РОВКП ВКГ Рівнеоблводоканал +380362400200 +380362266655 +380362267444 0 800-219-218 0 800-219-218 +380985419703 +380734872177 info@vodarivne.com
Рівненське обласне виробниче<br>комунальне підприємство<br>водопровідно-каналізаційного господарства
Рівненське обласне виробниче
комунальне підприємство
водопровідно-каналізаційного господарства
“Рівнеоблводоканал”
Про підприємство

Про законність нарахування плати за полив



14 Липня 2011 року

   Уже традиційно з настанням поливального сезону витрати РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» за спожиту електроенергію додатково зростають. Не став винятком і 2011 рік. Для прикладу, у травні витрати на оплату енергоносіїв збільшилися до 15% (а це понад 200 тис.грн.).
   Причина одна – власники садово-городніх ділянок, у яких відсутній лічильник, усі дружно й щедро поливають питною водою землю, піклуючись про майбутній урожай. Водночас нарахування плати за полив викликало хвилю невдоволення та обурення з боку деяких абонентів, які й надалі розраховували споживати воду та не платити за це. Такий стан справ потребував негайного вирішення.
   За таких умов, відповідно до положень законодавства, за відсутності у споживача приладу обліку води, нарахування плати за послуги має здійснюватись виходячи з установлених норм споживання, включаючи об’єми витрат води на поливання зелених насаджень, прибудинкових територій, миття автотранспорту, ведення особистого підсобного господарства тощо.
   Тому на підприємстві розпочато й триває масштабна інвентаризація особистого підсобного господарства (у т.ч. поливних площ) мешканців приватного сектора. На підставі нових встановлених фактичних даних, у поливальний період нарахування місячної плати за послуги з водопостачання здійснюється, виходячи з установлених норм споживання, включаючи об’єми витрат води на поливання зелених насаджень, прибудинкових територій, миття автотранспорту, ведення особистого підсобного господарства тощо.
   Звертаємо увагу на той факт, що нарахування за полив проводиться виключно тим мешканцям, які не мають лічильника обліку холодної води. І таке нарахування є цілком підставним і законним!
   За таких умов, РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» рекомендує своїм абонентам, які бажають сплачувати за фактично спожиту воду, встановити прилади обліку. У такому разі нарахування плати за надані послуги з водопостачання здійснюватиметься винятково за його показниками.

   Більше інформації про процедуру встановлення та взяття на облік лічильника(ів) можна дізнатися в рубриках «Сторінка споживача» й «Тарифи та послуги», а також за телефоном (362) 64-37-30.

Надiслати

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: