Степана Бандери, 2 33028 Рiвне
РОВКП ВКГ Рівнеоблводоканал +380362400200 +380362266655 +380362267444 0 800-219-218 0 800-219-218 +380985419703 +380734872177 info@vodarivne.com
Рівненське обласне виробниче<br>комунальне підприємство<br>водопровідно-каналізаційного господарства
Рівненське обласне виробниче
комунальне підприємство
водопровідно-каналізаційного господарства
“Рівнеоблводоканал”
Про підприємство

Рівнеоблводоканал ініціює звернення до Кабінету Міністрів України.



7 Жовтня 2014 року

   Кабінет Міністрів України 29 вересня цього року прийняв Постанову №488 «Про використання природного газу підприємствами-виробниками мінеральних добрив».  Враховуючи те, що уже з 1 жовтня  та до закінчення осінньо-зимового періоду 2014/15 років згідно цієї постанови заборонено використання природного газу для технологічних потреб, та усвідомлюючи  наслідки такої заборони для повноцінного функціонування ПАТ «Рівнеазот», РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал»  направив лист  міському голові Хомку В.Є., голові Рівненської ОДА Рибачку С.Л. та голові Рівненської обласної ради Кирилову М.М. із проханням звернутися до Кабміну України та не застосовувати дану постанову до рівненського підприємства.
   Директор рівненського водоканалу Андрій Карауш зокрема наголошує, що до вищезгаданих підприємств належить і ПАТ «Рівнеазот»,  який є суб’єктом природної монополії у сфері централізованого водовідведення та забезпечує очищення стічних вод споживачів міста Рівне у обсязі, що складає близько 70%. Сьогодні  очищення стічних вод очисними спорудами  Рівнеазоту забезпечено у повному обсязі та в рамках договірних відносин. Біологічний процес з очищення є безперервним та контрольованим, тому призупинення його неможливе.
   За  умов припинення постачання природного газу  ПАТ «Рівнеазот» та відповідно зупинення його діяльності можуть виникнути  негативні наслідки в питаннях подальшої зайнятості працівників хімічного підприємства, їхній спроможності  сплачувати за отримані комунальні послуги, і відповідно наповнення міського бюджету. Андрій Карауш відмічає також, що РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» не може забезпечити 100% очищення стічних вод власними очисними спорудами, оскільки максимальна пропускна спроможність останніх становить нині 25 тис. м куб. на добу при потребі 65 тис. м куб. на добу. Іншу частину – 40 м куб./добу – в рамках ліцензованої діяльності з надання послуг водовідведення очищає Рівнеазот.
   Враховуючи наведене, Андрій Карауш пропонує винести дане питання на найближчі сесії міської та обласної рад, засідання ОДА і звернутись до Кабінету Міністрів України з відповідним клопотанням про прийняття окремого рішення Кабінету Міністрів України щодо надання дозволу ПАТ «Рівнеазот» на використання природного газу для технологічних потреб.
                                                                                                                                                                    Інформаційний відділ

Надiслати

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: