Степана Бандери, 2 33028 Рiвне
РОВКП ВКГ Рівнеоблводоканал +380362400200 +380362266655 +380362267444 0 800-219-218 0 800-219-218 +380985419703 +380734872177 info@vodarivne.com
Рівненське обласне виробниче<br>комунальне підприємство<br>водопровідно-каналізаційного господарства
Рівненське обласне виробниче
комунальне підприємство
водопровідно-каналізаційного господарства
“Рівнеоблводоканал”
Про підприємство

Семінар за участі КП «Луцькводоканал», МКП «Хмельницькводоканал», КП «Житомирводоканал», КП «Ірпіньводоканал», КП «Сумиводоканал».



7 Квітня 2016 року

   Сьогодні на базі РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» відбувся семінар на тему: «Впровадження  геоінформаційної система (ГІС) на базі  Zulu7.0 в системах водопостачання та водовідведення підприємства».

   Про впровадження та переваги даного програмного комплексу у роботі підприємства розповідали директор підприємства Андрій Карауш та начальник відділу обслуговування геоінформаційної системи «Рівне» диспетчерської служби Олександр Чабан.

   Цього разу для отримання знань і навичок до підприємства завітали представники КП «Луцькводоканал», МКП «Хмельницькводоканал», КП «Житомирводоканал», КП «Ірпіньводоканал», КП «Сумиводоканал».

   Програмний комплексом Zulu 7.0 успішно працює на підприємстві «Рівнеоблводоканал» уже понад 2 роки. Основні завдання, які дозволяє вирішувати ГІС – це перш за все централізоване зберігання інформації. Вся інформація, що описує мережі підприємства, концентрується в єдиному сховищі, що дозволяє уникнути дублювання і внутрішньої суперечності інформації. По-друге – повна паспортизація об'єктів мережі (кожен об'єкт має свій унікальний номер, відомі паспортні дані по всіх об'єктах. У тому числі - схеми всіх колодязів, камер, насосних станцій; витрати, тиски і схеми підключення споживачів; добові графіки водоспоживання і роботи насосних і т.д). Великою перевагою є вирішення комутаційних задач з допомогою програми, тобто за лічені секунди можна визначити, які засувки треба перекрити для ізоляції аварійної ділянки та які споживачі при цьому будуть ізольовані. Геоінформаційна система на базі  Zulu7.0 дозволила нам автоматизувати роботу диспетчерської служби, а саме здійснювати в електронному вигляді ведення журналів по аварійних, ремонтних, профілактичних роботах, оперативно вносити зміни по зміні стану об'єктів мережі та автоматично готувати звіти про зміну стану мережі (наприклад, де і які були аварії за місяць, які пристрої були перекриті, які і коли абоненти були відключені). До того ж внаслідок впровадження програми підприємство досягло значної економії.

   По завершенню зустрічі присутні обговорювали почуте та ділились враженнями від семінару.

Фото

Сектор зовнішніх зв’язків 

Надiслати

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: