Степана Бандери, 2 33028 Рiвне
РОВКП ВКГ Рівнеоблводоканал +380362400200 +380362266655 +380362267444 0 800-219-218 0 800-219-218 +380985419703 +380734872177 info@vodarivne.com
Рівненське обласне виробниче<br>комунальне підприємство<br>водопровідно-каналізаційного господарства
Рівненське обласне виробниче
комунальне підприємство
водопровідно-каналізаційного господарства
“Рівнеоблводоканал”
Про підприємство

У Рівне на Міжнародну конференцію завітало майже 100 учасників



1 Грудня 2017 року

Два дні поспіль, 30 листопада-1 грудня, у Рівному проходила Міжнародна науково-практична конференція «Моніторинг втрат та витрат питної води у водопровідних системах, досвід боротьби з втратами».

Захід організовували Рівненське обласне виробниче комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства «Рівнеоблводоканал», Українська асоціація підприємств водопровідно-каналізаційного господарства «Укрводоканалекологія» та Національний університет водного господарства та природокористування за підтримки Рівненської обласної державної адміністрації, Рівненської обласної ради, Рівненської міської ради.

Професіонали із понад 25 підприємств водопровідно-каналізаційних господарств України, бізнесу та науковці обговорили актуальні питання в галузі. Також захід відвідали гості із Білорусі та Словаччини. 


Представники органів місцевого самоврядування взяли участь у роботі конференції. Міський голова Рівного Володимир Хомко зауважив, що тема конференції надзвичайно актуальна.
— Є хороші напрацювання в нашому рівненському водоканалі, була придбана спеціальна лабораторія із пошуку витоків води, наше підприємство удосконалює роботу і ми завжди готові його підтримувати, - зауважив Володимир Хомко. 
Перший заступник голови Рівненської обласної ради Олександр Корнійчук зауважив, що «Рівнеоблводоканал» — одне із провідних підприємств в Україні із впровадження передових методів боротьби з втратами. 
Заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації  Віталій Ундір додав, що сьогодні вода стає стратегічним продуктом:
— Кілька років тому проведення такої конференції і не можна було уявити. Переконаний, що обмін думками дасть можливість якісніше підійти до вирішення питання боротьби з втратами води.
Директор РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» Андрій Карауш наголосив, що моніторинг втрат та витрат питної води у водопровідних системах надзвичайно важливий. 
— Сьогодні ми ділимося практичним досвідом, як боротися із втратами води, - наголосив Анрій Карауш.
Під час проведення конференції фахівці «Рівнеоблводоканалу» презентували як працює геоінформаційна система «Рівне», яку впровадили на підприємстві у 2013 році. «ГІС-Рівне» - це спеціальна комп’ютерна програма, яка містить інформацію про водопровідну та каналізаційну мережі та в режимі реального часу показує, що відбувається у системі, а дозволяє миттєво реагувати, до прикладу, на аварійні ситуації.

Не менш цікавою для делегатів конференції була і презентація «Система «Мобільний контролер». Над реалізацією цього задуму працівники підприємства працювали спільно з інженерами компанії інноваційних технологій “El-roi”. 

А також дізналися про роботу сервісного центру компанії «GRUNDFOS», який  успішно із 2015 року працює на базі підприємства.

Під час заходу учасники отримали чимало нової та корисної інформації, зокрема, про інформаційні технології у ВКГ Білорусі, а також про систему виявлення витоків води, побудову розрахункових інформаційно-графічних систем для підприємств водного господарства, а також чимало іншої корисної інформації. А сьогодні, 1 грудня, учасники конференції побували на екскурсіях на водопровідній насосній станції «Новий Двір», побачили як працює  каналізаційна насосна станція та водопровідна насосна станція ЖК «СПЕКТРУМ», проект «Реноме-Євробуд». Також відвідали завод біологічної очистки стічних вод «Біотал». А наприкінці побачили як працює диспетчерська служба «Рівнеоблводоканалу» і сервісний центр «GRUNDFOS».

Підсумовуючи роботу двох днів конференції директор української Асоціації підприємств водопровідно-каналізаційного господарства «Укрводоканалекологія» Юрій Жерліцин наголосив, що конференція не випадково відбулася у Рівному:

— «Рівнеоблводоканал» – це прекрасне підприємство, яке розвивається і вдосконалюється та постійно впроваджує інноваційні рішення в роботі підприємства. Приїжджаєш в Рівне і відчуваєш, що працює одна команда, яка постійно удосконалюється. Захід відбувся на найвищому рівні і він обов’язково повинен стати традиційним.

БІЛЬШЕ ФОТО У ГАЛЕРЕЇ

Надiслати

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: