Степана Бандери, 2 33028 Рiвне
РОВКП ВКГ Рівнеоблводоканал +380362400200 +380362266655 +380362267444 0 800-219-218 0 800-219-218 +380985419703 +380734872177 info@vodarivne.com
Рівненське обласне виробниче<br>комунальне підприємство<br>водопровідно-каналізаційного господарства
Рівненське обласне виробниче
комунальне підприємство
водопровідно-каналізаційного господарства
“Рівнеоблводоканал”
Про підприємство

Учасники виїзної колегії Гощанської РДА відвідали Горбаківсько-Гориньградський водозабір



30 Березня 2018 року

Сьогодні, 30 березня, відбулося виїзне засідання колегії Гощанської районної державної адміністрації на території Горбаківської сільської ради. Одним із об’єктів, який відвідали учасники колегії, став комплекс водозабірних та очисних споруд Горбаківсько-Гориньградського водозабору. Саме із цього водозабору подається вода в більшість осель мешканців Рівного. Відтак, щодня майже 40 тисяч кубічних метрів води потрапляє в оселі рівнян, а також мешканців Рівненського та Гощанського районів.   
Учасники колегії, зокрема керівництво Гощанської районної адміністрації, селищний та сільські голови, керівники структурних підрозділів змогли побачити, який шлях «долає» вода перед тим, як потрапити в оселі людей. 


Начальник відділу Горбаківсько-Гориньградського водозабору Афанасій Романюк провів для присутніх екскурсію і детально розповів про роботу водозабору. Зокрема, гості побачили, як працюють дві станції знезалізнення, машинний зал, 4 резервуари чистої води, одну із чотирьох артезіанських свердловин, які розташовані на території водозабору, а також станцію зворотного водопостачання з майданчиком зневоднення осаду.

Багато кому із присутніх уперше довелося побувати на Горбаківсько-Гориньградському водозаборі.

  

Голова Гощанської РДА Юрій Ковальчук зауважив, що «Рівнеоблводоканал» - це потужне сучасне підприємство, де чітко налагоджений робочий процес.


— Оскільки цього разу колегія проходить на території Горбаківської сільської ради, ми вирішили показати, як працює Горбаківсько-Гориньградський водозабір РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал». Адже саме даний водозабір забезпечує якісною питною воду мешканців нашого району, Рівненського і більшу частину мешканців Рівного.

Довідково: Будівництво Горбаківсько-Гориньградського водозабору розпочалося у 1974 році. На даний час загальна площа території станції водозабору становить 4 875 га. Загалом до складу Горбаківсько-Гориньградського водозабору входить 30 артезіанських свердловин, які розташовані у долині річки Горинь поблизу сіл Горбаків, Мнишин, Воскодави, Подоляни.

Надiслати

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: