Степана Бандери, 2 33028 Рiвне
РОВКП ВКГ Рівнеоблводоканал +380362400200 +380362266655 +380362267444 0 800-219-218 0 800-219-218 +380985419703 +380734872177 info@vodarivne.com
Рівненське обласне виробниче<br>комунальне підприємство<br>водопровідно-каналізаційного господарства
Рівненське обласне виробниче
комунальне підприємство
водопровідно-каналізаційного господарства
“Рівнеоблводоканал”
Про підприємство

Значний штраф передбачено за самовільне приєднання до водопровідно-каналізаційних мереж



21 Грудня 2010 року

   Починаючи з грудня 2010 року, РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» розпочато проведення масштабної інвентаризації особових рахунків своїх абонентів, роботу з виявлення фактів самовільного безоблікового водокористування, а також перевірку наявності у споживачів необхідної технічної документації (технічних умов на приєднання до централізованого водопостачання і водовідведення та робочих проектів).
   Інспекцією з контролю за раціональним використанням води та скидом стічних вод РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» виявлено, що деякі мешканці (споживачі) дозволили собі самовільно підключитися до мереж водопостачання та водовідведення, чим завдають істотної матеріальної шкоди підприємству. Такі випадки виявлено по вулицях Ботанічна, Штейнгеля, Брюлова тощо.
   У період з жовтня по грудень поточного року за результатами таких обстежень складено відповідні акти та притягнуто винних осіб до відповідальності. На порушників накладено понад 10 тис. грн. штрафних санкцій. Понад 5 тис. грн. вони вже сплатили. Окрім того, інформацію про злісних порушників буде надано до Рівненської міжрайонної природоохоронної прокуратури.

      Заборона
   Правилами користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затвердженими наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27.06.2008 за № 190 (надалі – Правилами), чітко визначено, які підключення вважаються безобліковими та які штрафні санкції за це передбачено.
   Таким чином, водокористування вважається безобліковим, якщо споживач самовільно приєднався до систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення або самовільно користується ними.
   Відповідно до вимог Правил, самовільне приєднання до діючої системи комунального водопостачання й каналізації заборонено.
   Також забороняється будь-яке самовільне приєднання об'єктів водоспоживання (у т.ч. будинків) до діючих систем централізованого водопостачання та водовідведення, включаючи приєднання до мереж інших споживачів.

      Відповідальність 
   Так, у п. 3.3 Правил ідеться про те, що в разі самовільного приєднання та безоблікового водокористування виробник (тобто РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал») виконує розрахунок витрат води за пропускною спроможністю труби вводу при відповідній швидкості руху води в ній 2,0 м/с та дією її повним перерізом протягом 24 годин за добу. Розрахунковий період у цьому випадку встановлюється з дня початку такого водокористування.
 
 
  
   Також п. 3.11 Правил визначено, що витрати, пов'язані з відключенням і можливою ліквідацією пристроїв (споруд), які самовільно зведені і приєднані до систем централізованого водопостачання та водовідведення, оплачуються їх власником, тобто споживачем.

      Порядок приєднання
   Правилами передбачено, що для приєднання до систем централізованого водопостачання та водовідведення замовнику (споживачу) необхідно отримати технічні умови та виготовити робочий проект.
   З метою запобігання настанню негативних наслідків за порушення вимог Правил щодо незаконного приєднання до мереж водопостачання чи водовідведення, перш за все, необхідно звернутися із заявою про отримання технічних умов.
  

   РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» застерігає своїх споживачів від самовільного приєднання до водопровідно-каналізаційних мереж, адже своїми діями Ви завдаєте збитків підприємству, яке є комунальною власністю (тобто власністю громади), та в такий спосіб створюєте передумови для погіршення загального стану водопостачання, що становить загрозу для суспільних інтересів у цілому.
   РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» закликає рівнян та мешканців області, як приватних осіб, так і підприємців, які свого часу самовільно підключилися до міських мереж водопостачання та водовідведення та не мають особового рахунку, з метою уникнення сплати значних штрафних санкцій врегулювати свої відносини з підприємством належним чином, звернувшись у виробничо-технічний відділ:
   щовівторка або щочетверга за адресою м. Рівне, вул. Білякова, 6, кабінет № 3, тел. 64-28-10
(графік роботи: 9.00-16.00 год., обідня перерва 12.00-13.00 год.);
   за телефоном 22-32-31 (графік роботи: 8.00-17.00 год., обідня перерва 12.00-13.00 год.)
   Водночас інспекція з контролю за раціональним використанням води та скидом стічних вод РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» й надалі продовжуватиме відпрацьовувати всі мікрорайони міста з метою виявлення несанкціонованих підключень.
 
   Докладну інформацію про вартість видачі технічних умов та проектно-кошторисної документації можна отримати в рубриці «Тарифи та послуги» або за телефонами:
          22-32-31 (виробничо-технічний відділ), 26-69-37 (проектно-кошторисна група).

Надiслати

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: