Степана Бандери, 2 33028 Рiвне
РОВКП ВКГ Рівнеоблводоканал +380362400200 +380362266655 +380362267444 0 800-219-218 0 800-219-218 +380985419703 +380734872177 info@vodarivne.com
Рівненське обласне виробниче<br>комунальне підприємство<br>водопровідно-каналізаційного господарства
Рівненське обласне виробниче
комунальне підприємство
водопровідно-каналізаційного господарства
“Рівнеоблводоканал”
Про підприємство

Повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля



7 Березня 2019 року

                                                                                                         

                                                                                                              (дата офіційного опублікування в Єдиному

реєстрі з оцінки впливу на довкілля

(автоматично генерується програмними

засобами ведення Єдиного реєстру

з оцінки впливу на довкілля,

не зазначається суб’єктом господарювання)

 

               ____________________________
         (реєстраційний номер справи про оцінку

впливу на довкілля планованої діяльності

(автоматично генерується програмними

засобами ведення Єдиного реєстру

з оцінки впливу на довкілля,

для паперової версії зазначається

суб’єктом господарювання)

ПОВІДОМЛЕННЯ
про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля

 Рівненське обласне виробниче комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства «Рівнеоблводоканал», 03361678 інформує про намір провадити плановану діяльність та оцінку її впливу на довкілля.

 

1. Інформація про суб’єкта господарювання

вулиця Степана Бандери, 2, м. Рівне, 33028 

2. Планована діяльність, її характеристика, технічні альтернативи

2.1. Планована діяльність, її характеристика.

Відновлення та реконструкція аварійної ділянки напірного каналізаційного колектора (від каналізаційної насосної станції №1 по вулиці Замковій вздовж річки Устя до вулиці Пересопницька в місті Рівне)

Технічна альтернатива 1. 

  Відновлення та реконструкція ділянок діючого напірного каналізаційного колектора шляхом демонтажу сталевих застарілих каналізаційних труб Д=500 мм та заміною їх на труби поліетиленові. 

Технічна альтернатива 2.

не розглядалась

3. Місце провадження планованої діяльності, територіальні альтернативи.

територіальна альтернатива 1

  Провадження планованої діяльності буде проводитися на землях м. Рівне від каналізаційної насосної станції №1 по вулиці Замковій вздовж річки Устя до вулиці Пересопницька

територіальна альтернатива 2

не розглядалась

4. Соціально-економічний вплив планованої діяльності

Реалізація заходів, передбачених комплексним проектом матиме в цілому позитивний соціально-економічний ефект. Після проведення запланованих заходів передбачається:

·         Зниження ймовірності забруднення навколишнього середовища недоочищеними стоками;

·         Підвищення рівня безпеки експлуатації виробничих потужностей та мінімізація ризиків виникнення аварійних ситуацій.

5. Загальні технічні характеристики, у тому числі параметри планованої діяльності (потужність, довжина, площа, обсяг виробництва тощо)

Реконструкція існуючого напірного колектора. Прокладання каналізаційного колектора Д=530мм/50,8мм довжиною 530 м та Д=630/535мм довжиною 12м.

6. Екологічні та інші обмеження планованої діяльності за альтернативами

            щодо технічної альтернативи 1

1) Забрудненню атмосферного повітря: дотримання значення гранично допустимих концентрацій (ГДК) забруднюючих речовин на межі СЗЗ, рівня гранично допустимих викидів (ГДВ) від технологічного обладнання, фонового вмісту забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

2) Забрудненню ґрунту: відсутність прямого інтенсивного впливу. Планову діяльність провадять у межах відведених земельних ділянок. Санітарно-захисні зони навколо об’єктів дотримані.

Запланована діяльність є безпечна для місцевого населення і відповідає діючому природоохоронному законодавству.

щодо технічної альтернативи 2

не розглядалась

7. Необхідна еколого-інженерна підготовка і захист території за альтернативами:

При будівництві колектора передбачається риття траншей з подальшим укладанням труб та відновлення благоустрою.

8. Сфера, джерела та види можливого впливу на довкілля:

атмосферне повітря, джерела впливу:

  • технологічне обладнання, автотранспорт, будівельна техніка; можливий вплив – забруднення атмосферного повітря;

ґрунти, джерела впливу:

  • обсяги утворення відходів та шляхи поводження з ними, можливий вплив – забруднення ґрунту.

соціальне середовище, джерела впливу:

  • технологічне обладнання, автотранспорт, будівельна техніка, можливий вплив - перевищення санітарних норм допустимого шуму на території житлової забудови під час виконання відновлювальних робіт.

рослинний і тваринний світ, джерела впливу:

  • зелені насадження, можливий вплив – знесення зелених насаджень, які потрапляють у зону будівництва;

клімат і мікроклімат, джерела впливу відсутні. 

9. Належність планованої діяльності до першої чи другої категорії видів діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля та підлягають оцінці впливу на довкілля (зазначити відповідний пункт і частину статті 3 Закону України “Про оцінку впливу на довкілля”)

Належить до другої категорії видів планової діяльності та об'єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля та підлягають оцінці впливу на довкілля.

Пункт 11 частина 3 стаття 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля»: видобування піску і гравію, прокладання кабелів, трубопроводів та інших комунікацій на землях водного фонду;

Пункт 14 частина 3 стаття 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля»: розширення та зміни, включаючи перегляд або оновлення умов провадження планової діяльності, встановлених (затверджених) рішенням про провадження планової діяльності або продовження строків її провадження, реконструкцію, технічне переоснащення, капітальний ремонт, перепрофілювання діяльності та об'єктів, зазначених у пунктах 1-13 цієї частини, крім тих, які не справляють значного впливу на довкілля відповідно до критеріїв, затверджених Кабінетом Міністрів України.

10. Наявність підстав для здійснення оцінки транскордонного впливу на довкілля (в тому числі наявність значного негативного транскордонного впливу на довкілля та перелік держав, довкілля яких може зазнати значного негативного транскордонного впливу (зачеплених держав)

Підстав для здійснення оцінки транскордонного впливу на довкілля немає.

 

11. Планований обсяг досліджень та рівень деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля

Планований обсяг досліджень та рівень деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту ОВД у відповідності до ст. 6 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» № 2059 - VIII від 23.05.2017 року.

 

12. Процедура оцінки впливу на довкілля та можливості для участі в ній громадськості

Планована суб’єктом господарювання діяльність може мати значний вплив на довкілля і, отже, підлягає оцінці впливу на довкілля відповідно до Закону України “Про оцінку впливу на довкілля”. Оцінка впливу на довкілля - це процедура, що передбачає:

підготовку суб’єктом господарювання звіту з оцінки впливу на довкілля;

проведення громадського обговорення планованої діяльності;

аналіз уповноваженим органом звіту з оцінки впливу на довкілля, будь-якої додаткової інформації, яку надає суб’єкт господарювання, а також інформації, отриманої від громадськості під час громадського обговорення, під час здійснення процедури оцінки транскордонного впливу, іншої інформації;

надання уповноваженим органом мотивованого висновку з оцінки впливу на довкілля, що враховує результати аналізу, передбаченого абзацом п’ятим цього пункту;

врахування висновку з оцінки впливу на довкілля у рішенні про провадження планованої діяльності, зазначеного у пункті 14 цього повідомлення.

У висновку з оцінки впливу на довкілля уповноважений орган, виходячи з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності, визначає допустимість чи обґрунтовує недопустимість провадження планованої діяльності та визначає екологічні умови її провадження.

Забороняється розпочинати провадження планованої діяльності без оцінки впливу на довкілля та отримання рішення про провадження планованої діяльності.

Процедура оцінки впливу на довкілля передбачає право і можливості громадськості для участі у такій процедурі, зокрема на стадії обговорення обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля, а також на стадії розгляду уповноваженим органом поданого суб’єктом господарювання звіту з оцінки впливу на довкілля. 

13. Громадське обговорення обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля

Протягом 20 робочих днів з дня оприлюднення цього повідомлення на офіційному веб-сайті уповноваженого органу громадськість має право надати уповноваженому органу, зазначеному у пункті 15 цього повідомлення, зауваження і пропозиції до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля.

Надаючи такі зауваженні і пропозиції, вкажіть реєстраційний номер справи про оцінку впливу на довкілля планованої діяльності в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля (зазначений на першій сторінці цього повідомлення). Це значно спростить процес реєстрації та розгляду Ваших зауважень і пропозицій.

У разі отримання таких зауважень і пропозицій громадськості вони будуть розміщені в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля та передані суб’єкту господарювання (протягом трьох робочих днів з дня їх отримання). Особи, що надають зауваження і пропозиції, своїм підписом засвідчують свою згоду на обробку їх персональних даних. Суб’єкт господарювання під час підготовки звіту з оцінки впливу на довкілля зобов’язаний врахувати повністю, врахувати частково або обґрунтовано відхилити зауваження і пропозиції громадськості, надані у процесі громадського обговорення обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля. Детальна інформація про це включається до звіту з оцінки впливу на довкілля.

14. Рішення про провадження планованої діяльності

Відповідно до законодавства рішенням про провадження даної планованої діяльності буде Документ дозвільного характеру, а саме Дозвіл на виконання будівельних робіт

(вид рішення відповідно до частини першої статті 11,

Закону України “Про оцінку впливу на довкілля”)

що видається Державною архітектурно-будівельною інспекцією України

(орган, до повноважень якого належить прийняття такого рішення)

15. Усі зауваження і пропозиції громадськості до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля, необхідно надсилати до:

Департамент екології та природних ресурсів 33028 м. Рівне, вул. Толстого, 20,  тел. (0362) 62-03-64 Захарчук В.В., info@ecorivne.qov.ua

(найменування уповноваженого органу, поштова адреса, електронна адреса, номер телефону та контактна особа)

Надiслати

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: