Степана Бандери, 2 33028 Рiвне
РОВКП ВКГ Рівнеоблводоканал +380362400200 +380362266655 +380362267444 0 800-219-218 0 800-219-218 +380985419703 +380734872177 info@vodarivne.com
Рівненське обласне виробниче<br>комунальне підприємство<br>водопровідно-каналізаційного господарства
Рівненське обласне виробниче
комунальне підприємство
водопровідно-каналізаційного господарства
“Рівнеоблводоканал”
Про підприємство

19 січня, у Водохреще, у Рівному вода з-під кранів — свячена



19 Січня 2018 року

Водохреще, Богоявлення, Йордан. Саме так називають одне із найбільших й завершальних у циклі новорічно-різдвяних свят. Це – свято-символ очищення, світлої радості та сподівань у краще майбутнє. У цей день воду святять у церквах, ополонках, ставках, озерах та джерелах. Урочистий обряд водосвяття традиційно відбувся й на Горбаківсько-Гориньградському водозаборі служби водопровідно-каналізаційного господарства м. Рівне РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал». Адже саме із цього водозабору подається вода в більшість осель мешканців Рівного. Відтак, сьогодні, 19 січня, понад 30 тисяч кубічних метрів освяченої води потрапить в оселі рівнян, а також мешканців Рівненського та Гощанського районів. Тож, скуштувати свяченої води можна вдома, відкривши кран.
Урочистий обряд водосвяття традиційно провів Благочинний церков Гощанського району протоієрей Михаїл.

— Сьогодні, Господь наш, Ісус Христос охрестився в річці Йордані і дав силу для нашого очищення, яка являється святинею. Син Божий Хрестився, дух святий сходив у вигляді голуба і було чути голос з неба Бога Отця. Тому цей день називається святом Богоявлення. Господь став у річку, щоб своїм дотиком освятити воду, — наголосив Благочинний. — Ця вода має важливе значення у нашому житті, вона освячує наші душі, тіла, домівки. Якщо ми з вірою будемо приймати цю святу воду, то вона буде зцілювати наші гріховні страсті та пороки. Багато було таких випадків, коли людина приймає із вірою святу воду і отримує зцілення. Тому в цей день свята у церквах, у храмах, і тут, освячуємо воду, щоб люди її могли пити. До речі, у перекладі з грецької свята вода називається «агіасма». І ми освячуємо воду, щоб люди могли пити й оздоровлятися від хвороб.

Адже вода цілюща і потрібна кожному, якщо людина п’є святу воду, то вона отримує зцілення по вірі своїй.
В.о. головного інженера РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» Віктор Єфімов зазначив, що на підприємстві склалася традиція проводити обряд водосвяття:
— Щодня наші споживачі отримують якісну воду з артезіанських свердловин, а сьогодні вода ще й освячена. Сподіваємося, що свячена вода, яка сьогодні тече з кранів в оселях наших споживачів, принесе радість і Божу благодать особливо тим людям, які не мали можливості сьогодні взяти її у церкві. 

Більше фото у галереї 

Надiслати

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: