Степана Бандери, 2 33028 Рiвне
РОВКП ВКГ Рівнеоблводоканал +380362400200 +380362266655 +380362267444 0 800-219-218 0 800-219-218 +380985419703 +380734872177 info@vodarivne.com
Рівненське обласне виробниче<br>комунальне підприємство<br>водопровідно-каналізаційного господарства
Рівненське обласне виробниче
комунальне підприємство
водопровідно-каналізаційного господарства
“Рівнеоблводоканал”
Про підприємство

Тих, хто краде воду, - виводимо на «чисту» воду!



19 Квітня 2011 року

   Наприкінці минулого року РОВКП ВКГ "Рівнеоблводоканал" розпочато проведення масштабної інвентаризації особових рахунків своїх абонентів, посилено роботу з виявлення фактів самовільного безоблікового водокористування, а також перевірку наявності у споживачів необхідної технічної документації (технічних умов на приєднання до централізованого водопостачання і водовідведення та робочих проектів).
   І за три місяці цього року вже є перші результати. Інспекцією з контролю за раціональним використанням води та скидом стічних вод РОВКП ВКГ "Рівнеоблводоканал" виявлено, що деякі особи (як фізичні, так і юридичні) дозволили собі самовільно підключитися до мереж водопостачання та водовідведення, чим завдають істотної матеріальної шкоди підприємству. У Рівному такі непоодинокі випадки виявлено на вулицях:

                     30 років Перемоги                 Грушевського                    Кропивницького
                     Айвазовського                        Дачна                                   Курчатова
                     Барвиста                                  Дем'янчука                         Новобармацька
                     Борового                                  Драганчука                         Новодвірська
                     Ботанічна                                Журавлина                          Приозерна
                     Буковинська                           Запорізька                          Пухова
                     Відрадна                                 Зелена                                  С. Бандери
                     Голубина                                 Київська                               Свєшнікова
                     Горбачевського                     Князя Володимира          Степанишина
                     Гостинна                                 Костромська                       Хмельницького тощо

   Також проведено рейд перевірок у смт Гоща. Факти самовільного й безоблікового приєднання до мереж виявлено на вулицях Жовтневій, Незалежності, Медведєва, Наливайка та ін.
   Лише в період з 01.01.2011 до 31.03.2011 видано рекордну кількість приписів –майже 130! (і це лише за 60 днів роботи трьох працівників інспекції в посиленому режимі). Фактично кожного дня двом-трьом мешканцям Рівного чи області «пощастило» бути викритими, отримати приписи й відчути «задоволення» від сплати штрафних санкцій.
  
   Відповідно до п. 3.3 Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27.06.2008 за № 190, передбачено, що в разі самовільного приєднання та безоблікового водокористування виробник (тобто РОВКП ВКГ "Рівнеоблводоканал") виконує розрахунок витрат води за пропускною спроможністю труби вводу при відповідній швидкості руху води в ній
2,0 м/с та дією її повним перерізом протягом 24 годин за добу. Розрахунковий період у цьому випадку встановлюється з дня початку такого водокористування.
   Таким чином, за виявленими фактами самовільного приєднання проведено 21 розрахунок втрат питної води на загальну суму 18 579,75 грн. Значну частину штрафних санкцій порушниками вже сплачено. Також РОВКП ВКГ "Рівнеоблводоканал" готує пакет документів про злісних порушників, який найближчим часом буде надіслано на адресу Рівненської міжрайонної природоохоронної прокуратури.
   Щоб уникнути в майбутньому негараздів, пам’ятайте, що чинним законодавством забороняється будь-яке самовільне приєднання об'єктів водоспоживання (у т.ч. будинків) до діючих систем централізованого водопостачання та водовідведення, включаючи приєднання до мереж інших споживачів. Для приєднання до систем централізованого водопостачання та водовідведення замовнику (споживачу) необхідно отримати технічні умови та виготовити робочий проект.
   З метою запобігання настанню негативних наслідків від незаконного приєднання до мереж водопостачання чи водовідведення, перш за все, необхідно звернутися у виробничо-технічний відділ РОВКП ВКГ "Рівнеоблводоканал" із заявою про отримання технічних умов. Після цього обов'язковим є  виготовлення робочого проекту.
   РОВКП ВКГ "Рівнеоблводоканал" закликає рівнян та мешканців області, як приватних осіб, так і підприємців, які свого часу самовільно підключилися до міських мереж водопостачання та/або водовідведення, врегулювати свої відносини з підприємством належним чином, добровільно зареєструвавшись.
   РОВКП ВКГ "Рівнеоблводоканал" інформує, що такі дії споживачів, які завдають чималих збитків підприємству, розцінюються як крадіжки громадського майна. Проте навряд чи злісні порушники замислюються над тим, що своїми діями завдають збитків підприємству, яке є комунальною власністю (тобто власністю громади), та в такий спосіб створюють передумови для погіршення загального стану водопостачання, що становить загрозу для суспільних інтересів у цілому.
   Водночас інспекція з контролю за раціональним використанням води та скидом стічних вод РОВКП ВКГ "Рівнеоблводоканал" й надалі продовжуватиме відпрацьовувати всі мікрорайони міста з метою виявлення несанкціонованих підключень.
   РОВКП ВКГ "Рівнеоблводоканал" вдячний своїм споживачам за небайдужість та допомогу у виявленні крадіїв води. І це не дивно: хто ж як не найближчий сусіда найкраще знає про те, що відбувається в нього на подвір'ї, а також прилеглій території. Адже обурює життєва несправедливість: коли одні споживачі своєчасно та повністю платять за воду, знаходячи на це час та кошти в сімейному бюджеті, а інші – споживають воду задарма і, цілком можливо, ще й у значно більших об'ємах. Логіка злодія дуже проста: навіщо економно використовувати те, за що маєш можливість не платити кожної копійки?! Однак така життєва позиція є дуже помилковою. І про можливість викриття та сплату значних штрафів все ж варто думати!
   Від спільних дій небайдужих громадян та працівників РОВКП ВКГ "Рівнеоблводоканал" у подоланні цієї проблеми залежить і залежатиме в майбутньому, який результат ми всі матимемо в кінцевому підсумку!
   Саме тому позитивне й остаточне вирішення питання щодо мінімізації або припинення фактів крадіжок води, ґарантуватиме надійне цілодобове водопостачання чистої води з подальшим її водовідведенням, а від цього виграє кожен споживач, який мешкає як у Рівному, так і в інших населених пунктах області.
   Колектив РОВКП ВКГ "Рівнеоблводоканал" звертається до своїх споживачів, якщо Ви стали свідками, маєте підозри або чітку (правдиву) інформацію про незаконне приєднання до водопровідно-каналізаційних мереж та крадіжки води – повідомте нас у будь-який зручний для Вас спосіб:

       - поштовим листом (вул. С.Бандери, 2, м. Рівне, 33028);
       - електронним листом на нашому офіційному сайті http://vodarivne.com, заповнивши форму на
         сторінці «Громадська приймальня»;
       - за телефонами 64-31-30, 64-31-31. Приймання дзвінків здійснюється:
 
           Понеділок, вівторок,
           четвер, п’ятниця –              8.00-18.00 год. (без обідньої перерви)

           Середа –                              8.00-17.00 год. (обідня перерва 12.00-13.00 год.)

           Субота –                                8.00-16.00 год. (без обідньої перерви)

           Неділя –                               вихідний

   Конфіденційність інформації ґарантуємо. Дякуємо за допомогу!

Надiслати

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: